Sosyal Medya

Dünya

İİT’den Gazze’ye yardım çağrısı

İİT Genel Sekreteri Medeni, Gazze'ye yardım çağrısında bulundu.



Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) Genel Sekreteri Ä°yad Medeni, Gazze'ye yardım çaÄŸrısında bulundu.

Ä°Ä°T'den yapılan açıklamada, Medeni'nin, "Uluslararası kuruluÅŸlar ve insani yardım örgütleri Gazze'ye uygulanan zalimce saldırıların süratle durdurulması ve insani yardım malzemesi ulaÅŸtırılması konusunda harekete geçmelidir" ifadesine yer verildi.

Gazze'nin acilen ilaca ihtiyacı olduÄŸunu belirten Medeni, bölgedeki insani durumun çok kritik durumda olduÄŸunu, yüzlerce kiÅŸinin ÅŸehit edildiÄŸini ve yaralandığını hatırlattı.

Yüzlerce evin yıkıldığına ve insanların evlerini terk etmek zorunda kaldığına deÄŸinen Medeni, bu durumun bir an önce sona ermesi için görüÅŸmelere hız verdiklerini ifade etti.

Batı Åžeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleÅŸimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüÅŸtü. Ä°srail, bu olayların ardından 7 Temmuz Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon baÅŸlattığını duyurmuÅŸtu.

Ä°srail'in bu tarihten itibaren, Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılarda ÅŸimdiye kadar 175 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, bin 280 kiÅŸinin yaralandığı belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.